Hallituksen blogi

Syyskuun hallitusblogi

Tiistai 4.9.2012 klo 20:04 - Susanna Apter

Suomen Fertiliteettiyhdistyksen hallitus kokoontui elokuun 22. päivänä. Kokouksessa keskusteltiin laajalti yhdistyksen tulevasta ohjelmasta, mm. hoitohenkilökunnan marraskuun koulutuksesta. Ilmoittautumisia koulutukseen vastaanotetaan piakkoin.

 Lapsettomuusalan uudet haasteet poikivat kansallisten suositusten ja/tai selvitysten tarpeen ja SFY haluaa aktiivisena yhdistyksenä vastata tämänhetkisiin kuumiin aiheisiin.

 Munasolujen pakastus myöhempää käyttöä varten on yleistynyt nopeasti maailmalla. Pohjoismaissakin eräät klinikat ovat jo ottaneet tämän ns. sosiaalisen tai profylaktisen munasolujen pakastuksen tarjoamiinsa palveluiden pariin. Tällä hetkellä Suomessa kuten ei muissakaan Pohjoismaissa ole eettisiä/lääketieteellisiä/teknisiä pelisääntöjä tai suosituksia tämäntyyppiselle toiminnalle ja SFY:n hallitusta on lähestytty tämän asian puitteissa. Myös Ruotsissa kansallinen fertiliteettiyhdistys SSRM yrittää koota yhteiset hyvän käytännön pelisäännöt toiminnalle ja NFS:ssäkin pohjoismaiset säännöt ovat nostettu agendalla. NFS:ssä toivotaan pohjoismaalaisten suositusten pohjautuvan kansallisiin suosituksiin.

 Hallituksessa olemme yksimielisiä siitä, että munasolujen pakastukselle olisi suotavaa aikaansaada suosituksia ja toivomme teidän olevan kanssamme samaa mieltä. Sovimme, että SFY:n nimissä perustetaan työryhmä tekemään selvitystyötä asiasta. Ryhmän selvitykseen pyydetään aikanaan kommentteja yhdistyksen jäseniltä ja työryhmän suositukset on tarkoitus esittää yhdistyksen kevätkokouksessa huhtikuussa.

Lue lisää »

1 kommentti .

Hannun viesti

Maanantai 23.4.2012 klo 13:10 - Hannu Martikainen

Hyvät SFY-läiset !

 Olen juuri päättämässä nelivuotista jaksoani SFY:n hallituksessa ja näistä 2 viimeistä puheenjohtajana. Tähän olen koonnut muutamia ajatuksia matkan varrelta ja ehkä hieman evästykseksi uusille vastuunkantajille. Toivottavasti myös jäsenistö kommentoisi niitä, eikä kritiikkikään ole kiellettyä. Yhdistys on kasvanut nopeasti ja jäsenmäärä lähentelee jo kolmea sataa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset