Hallituksen blogi

Maaliskuun 2020 blogi

Maanantai 16.3.2020 klo 12:54 - Antti Perheentupa


Perjantai 13.3.2020 – Antti Perheentupa

Arvoisat SFY:n jäsenet,

Elämme poikkeuksellisia ja epävarmoja aikoja. Myös yhdistystoiminnassa on melkoisia haasteita, suunnitelmia on tehty huolella, nyt niitä joudutaan perumaan ja suunnittelemaan uudelleen.

Yhdistyksemme vuoden tärkein tapahtuma SFY:n koulutuspäivät 20.-21.3.20 jouduttiin perumaan koronavirustilanteen takia. Tuntui aika lailla itsestään selvältä, etteivät terveydenhuollon ammattilaiset voi kokoontua osallistujien täsmällisestä lukumäärästä riippumatta suhteessa virallisiin määräyksiin. Useita näytteilleasettajia oli jo tiedottanut, etteivät tule paikalle ja ulkomaisten luennoitsijoidenkin kanssa tehdyt varasuunnitelmat olivat poikkeuksellisia ja työläitä.

Yhdistyksen talous on myös erittäin oleellisessa osassa päätöksiä tehtäessä. Ilman huolellista taloudenpitoa ei yhdistyksen toiminnan tulevaisuutta voida taata. Nyt tehty päätös lienee pienimmän pahan tie, siitä huolimatta yhdistyksen talous ottaa melkoisen kolhun, jota koitamme lähitulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan paikata. Tässä yhteydessä en malta olla muistuttamatta siitä, että yhdistyksen jäsenmaksu on liki kolmannekselta jäsenistä kuluvalta vuodelta vielä suorittamatta. Muistutuksia lähetetään asian korjaamiseksi pikapuolin, luonnollisesti toivomme, että maksut hoidetaan nopeasti, jotta tältäkin osin saamme pidettyä yhdistyksen talouden järjestyksessä.

Pörssitalon tilat on nyt varattu meille SFY-koulutuspäiviä varten 18.-19.9.2020. Tavoitteena on pitää luento-ohjelma mahdollisimman tarkkaan entisellään. Oman tietoni mukaan lähes kaikki luennoitsijat ovat ainakin alustavasti ilmoittaneet, että voivat pitää suunnitellun luennon uuden aikataulun mukaisesti. Pyrimme päivittämään tietoja yhdistyksen kotisivuille https://www.sfyry.fi/ sitä mukaan, kun saamme asioita varmistettua.

Yhdistyksen vuosikokouksen vaihtoehtoisia toteutustapoja arvioidaan parhaillaan. Sääntöjen mukaan vuosikokous tulisi pitää ennen toukokuun loppua. Toisaalta tilanne on nyt erittäin poikkeuksellinen. Monien osallistumisen fyysiseen kokoukseen on ainakin jollain sananmuodolla jo työnantajakin kieltänyt.

Haluan tässä yhteydessä muistuttaa kaikkia SFY-päiville osallistuvia tahoja ja SFY:n jäsenistöä erittäin tärkeästä asiasta, 26.-28.8. 2021 Helsingissä järjestettävistä NFS-päivistä. Toimikunta on jo kuukausien ajan valmistellut kokouksen yksityiskohtia. Varsinaisia SFY:n koulutuspäiviä ei järjestetä vuonna 2021, luonnollisesti jonkinlainen pienimuotoisempi koulutus lienee paikallaan sääntömääräisen vuosikokouksen järjestämiseksi.

Lähitulevaisuudessa joudumme kukin pohtimaan, kenelle on turvallista yrittää saada raskaus aikaiseksi koronavirusriskin aikana. Ainakin merkittävästä perussairaudesta kärsivän naisen kohdalla lienee turvallisinta odottaa pahimman infektioaallon ohi menemistä. Aloittamattomat hoidot voi onneksi kohtuullisen helposti siirtää. Jos stimulaatio on jo käynnissä, voi alkioiden pakastus olla turvallisin vaihtoehto. Julkisella puolella on odotettavissa, että lapsettomuushoidot jossain kohdassa todennäköisesti tauotetaan ja henkilökuntaa siirretään muihin tehtäviin, mahdollisesti synnytyssaliin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini