Hallituksen blogi

Marraskuun 2019 blogi

Tiistai 26.11.2019 - Antti Perheentupa, pj


Marraskuun 2019 blogi

Sunnuntai 24.11.2019 - Antti Perheentupa

Hyvät SFY:n jäsenet,

hallitus on ollut kiireinen suunnitellessaan kevään 2020 koulutuspäiviä, jotka järjestetään nyt toista kertaa Pörssitalolla Helsingissä 20.-21.3.2020. Ohjelmassa on mm. laboratorioandrologiaa sekä blastokystiviljelyä. Edellisten koulutuspäivien tapaan saadaan paikalle kansainvälisiä huippuluennoitsijoita, Jackson Kirkman-Brown Birminghamista ja Pierre Vanderzwalmen Brysselistä. Viimeiset yksityiskohdat valmistuvat parhaillaan ja ohjelma on kokonaisuudessaan nähtävissä yhdistyksen kotisivuilla pikapuolin (www.sfyry.fi).

SFY:n koulutuksen iltajuhlaan on tälläkin kertaa satsattu ja luvassa on ohjelmaa ja tanssia. Iltajuhlaa ennen pidetään luonnollisesti myös yhdistyksen vuosikokous.

SFY järjesti kaksiosaisen koulutuksen "Johdatus lahjasoluneuvontaan" yhdessä Psykoterapiapalvelun Tunnetilan kanssa loka- ja marraskuussa. Alustava palaute koulutuksesta on ollut positiivista, odottelemme tarkempaa raporttia tapahtumasta ja samalla SFY:n hallitus pohtii, miten koulutusta lahjasoluneuvontaan voidaan jatkossa pyrkiä järjestämään.

Suomen Fertiliteettiyhdistyksen jäsenet ovat automaattisesti myös Pohjoismaisen yhdistyksen NFS:n jäseniä. Education course kokonaisuus sekä hoitajien että embryologien osalta on saatu Tukholmassa marraskuun alussa järjestetyn kurssin myötä vedettyä läpi. Koko ESHRE sertifikaattiin edellytettävä oppimäärä on mahdollista opiskella tai kerrata NFS:n kotisivulta videotaltiontien avulla (http://www.nordicfs.org/new/). Education coursen jatkoa ja sisältöä mietitään, ESHRE on päivittänyt vaatimuksiaan hiljattain ja tämä on ainakin arvioitava huolella.

NFS:n kongressi järjestetään joka toinen vuosi. Kuluvan vuoden kokous järjestettiin elokuussa Göteborgissa ja oman tulkintani mukaan hyvinkin menestyksellisesti. Suomen vuoro kongressin järjestäjänä koittaa vuonna 2021. Pääkaupunkiseudun järjestelytoimikunta on jo kokoontunut ja päässyt kokouksen suunnittelussa alkuun. Kokouspäivät ovat 26.-28.8.2021. Vaikka äkkiseltään ajankohta vaikuttaakin olevan vielä melkoisen kaukana, on tärkeää, että päivät ovat sekä jäsenistömme että yhteistyökumppaneiden tiedossa. Merkatkaa siis kaikki nämä päivät jo valmiiksi kalentereihinne. SFY:n kevään perinteinen koulutus vuonna 2021 lienee tavallista kompaktimpi. Vuosikokous on joka tapauksessa järjestettävä.

Jatkossakin yhdistyksemme tärkeimmät tapahtumat ja kuulumiset jaetaan jäsenistölle sähköpostitse. Tiiviimpi seuraaminen onnistuu helpoiten Facebookin välityksellä. Sekä SFY:llä että NFS:llä on oma Facebook-tili ja näiden kautta pyritään viestimään mm. kotisivuille tehtyjä päivityksiä.

Suunnittelun lomassa Joulunpyhiä odotellessa,

Antti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini