Hallituksen blogi

Kesäkuun blogi

Maanantai 27.6.2016 klo 15:49


Hyvät SFY:n jäsenet!

Kevät ja erityisesti kesä 2016 ovat Suomessa lisääntymislääketieteen parissa toimiville kiireistä ja mielenkiintoista aikaa. SFY:n kevätkokous järjestettiin poikkeuksellisesti jo helmikuussa. Kokouksen myötä Anna-Kaisa Porasen puheenjohtajakausi päättyi. Haluan omasta puolestani lämpimästi kiittää Anna-Kaisaa yhdistyksemme eteen tehdystä menestyksekkäästä työstä. Yhdistys on vakiinnuttanut kiistattoman aseman lapsettomuuden parissa työskentelevien ammattilaisten keskuudessa. Tasokkaat koulutustilaisuudet ovat olleet yhdistyksen kulmakivenä, ja nykyhallitus pyrkii jatkamaan samaa traditiota. Syksyn koulutus järjestetään 17.11.2016 ja kevätkokous 21.-22.4.2017. Laittakaapa päivät kalenteriin viimeistään nyt.

Ensimmäistä kertaa EHSRE:n vuosittainen koulutus järjestetään Suomessa Helsingissä 3.-6.7.2016. Suomalaisilla on kokouksessa luonnollisesti vahva ja osallistuva rooli, runsaasti kotimaisia osallistujia odotetaan paitsi pre-kongressiin ja luennoille myös sosiaalisiin tapahtumiin tunnelmaa varmistamaan. Päivät käynnistyvät virallisesti avajaisilla Messukeskuksessa sunnuntaina 3.7. klo 19 alkaen. Hyväntekeväisyyslenkki (5 km) potilasjärjestö Fertility Europen hyväksi juostaan velodromilla maanantaina 4.7. klo 18.30. Kokouksen presidentti Juha Tapanainen on erikseen hehkuttanut tiistain 5.7. "verkostoitumistapahtumaa" legendaarisella Kaivohuoneella. Sormiruokaa, juotavaa ja viihtymistä tarjoillaan Grooving High Allstars -juhlaorkesterin tahdissa klo 20 alkaen. Kaikki mukaan, hyvä kokous muistetaan paitsi laadukkaista luennoista myös vauhdikkaista sosiaalisista tapahtumista!

NFS training course hoitajille ja embryologeille järjestetään syksyllä 2017 Kööpenhaminassa. Koulutuspäivien ohjelma alkaa olla lopullisessa muodossaan ja julkaistaan sekä NFS:n että SFY:n kotisivuilla piakkoin. Korviini kantautuneen tiedon perusteella Oslossa huhtikuun puolivälissä järjestetty kurssi oli menestys. Koulutuksen runkoa ei ole merkittävästi muutettu, mutta palautteen perusteella hallitus on koittanut saada aikaiseksi vieläkin paremmin jäsenistöä palvelevan kokonaisuuden. Koulutuksen nimi on ollut hieman harhaanjohtava, ilmeisimmin ainakin osa jäsenistöstä on mieltänyt kurssin nimenomaan ESHRE:n sertifikaattiin tähtäävänä tilaisuutena. ESHRE:n sertifikaatin suorittaminen ei ole mitenkään edellytyksenä tai oletuksena NFS:n koulutukseen osallistumiselle. Kurssin uusi nimi onkin "NFS Education course 2016". Kurssille on mahdollista osallistua halutessaan myös uudelleen. Kurssi on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain, vuonna 2017 on vuorossa Suomi ja Helsinki. Tässä yhteydessä haluan toivottaa onnea ja menestystä kaikille ESHRE:n sertifikaattitenttiin osallistuville embryologeille ja hoitajille.

Varsinainen NFS congress järjestetään elokuun 2.-4. 2017 Nyborgissa Tanskassa. Paikallinen ohjelmatoimikunta puheenjohtajanaan Kirsten Macklon on valmistellut mielenkiintoista ohjelmaa yhdessä NFS:n hallituksen kanssa. Tiedote ohjelmasta ja muista kokouksen yksityiskohdista ilmestyy luonnollisesti kotisivulle heti kun se on valmis.

Rentouttavaa kesää kaikille koulutusten lomassa,

Antti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini