Hallituksen blogi

Syyskuun hallitusblogi

Tiistai 4.9.2012 klo 20:04 - Susanna Apter


Suomen Fertiliteettiyhdistyksen hallitus kokoontui elokuun 22. päivänä. Kokouksessa keskusteltiin laajalti yhdistyksen tulevasta ohjelmasta, mm. hoitohenkilökunnan marraskuun koulutuksesta. Ilmoittautumisia koulutukseen vastaanotetaan piakkoin.

 Lapsettomuusalan uudet haasteet poikivat kansallisten suositusten ja/tai selvitysten tarpeen ja SFY haluaa aktiivisena yhdistyksenä vastata tämänhetkisiin kuumiin aiheisiin.

 Munasolujen pakastus myöhempää käyttöä varten on yleistynyt nopeasti maailmalla. Pohjoismaissakin eräät klinikat ovat jo ottaneet tämän ns. sosiaalisen tai profylaktisen munasolujen pakastuksen tarjoamiinsa palveluiden pariin. Tällä hetkellä Suomessa kuten ei muissakaan Pohjoismaissa ole eettisiä/lääketieteellisiä/teknisiä pelisääntöjä tai suosituksia tämäntyyppiselle toiminnalle ja SFY:n hallitusta on lähestytty tämän asian puitteissa. Myös Ruotsissa kansallinen fertiliteettiyhdistys SSRM yrittää koota yhteiset hyvän käytännön pelisäännöt toiminnalle ja NFS:ssäkin pohjoismaiset säännöt ovat nostettu agendalla. NFS:ssä toivotaan pohjoismaalaisten suositusten pohjautuvan kansallisiin suosituksiin.

 Hallituksessa olemme yksimielisiä siitä, että munasolujen pakastukselle olisi suotavaa aikaansaada suosituksia ja toivomme teidän olevan kanssamme samaa mieltä. Sovimme, että SFY:n nimissä perustetaan työryhmä tekemään selvitystyötä asiasta. Ryhmän selvitykseen pyydetään aikanaan kommentteja yhdistyksen jäseniltä ja työryhmän suositukset on tarkoitus esittää yhdistyksen kevätkokouksessa huhtikuussa.


Kommentit

13.9.2012 10:16  Eero Varila

Ilman muuta tarvitaan talkootyötä. Olen valmis osallistumaan lääketieteelliseen ryhmätyöhön.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini